top of page
Cursussen

Ensembles


In deze cursus speel je samen met andere studenten die ongeveer jouw niveau hebben. In een prettige en stimulerende omgeving leer je samen te musiceren, goed naar elkaar te luisteren en met aandacht te spelen. Door op deze intensieve manier met elkaar muziek te maken, krijg je meer inzicht in hoe het is om een ánder muziekinstrument dan het jouwe te bespelen.

Er zijn meerdere ensembles van verschillende niveaus en leeftijdsgroepen en van beginners tot gevorderden.


Muziekgeschiedenis

Deze cursus wordt gegeven door verschillende docenten, elk met een eigen vakgebied. Bijvoorbeeld:
Algemene introductie van de Renaissance en de Barok
Het leven en werk van beroemde componisten uit die tijd
Lezingen over een specifiek repertoire in het licht van de hist historische en culture context
Tradities en gewoontes tijdens de Renaissance en de Barok, zoals kleding, rituelen, politiek en alles wat er in die tijd voorbij kwam…


Deze cursus is ook toegankelijk voor bezoekers (tegen betaling)
 

Er zijn aparte cursussen muziekgeschiedenis voor kinderen en voor jongeren/volwassenen.

Continuo Klas


Het klavecimbel, de luit/theorbe/barokgitaar en de barokcello zijn belangrijke begeleidingsinstrumenten in een ensemble.  Basso Continuo spel is een kunst op zich. Als je de speelstijl uit die tijd begrijpt, ben je van grote waarde voor elk ensemble.
Dit is een cursus voor gevorderden die bij toerbeurt wordt gegeven door docenten van bovengenoemde instrumenten. Er zijn verschillende niveau's en de cursus is bedoeld voor oudere kinderen, jongeren en volwassenen.


Historische Documentatie


Een cursus voor gevorderden waarin je je verdiept in de historische uitvoeringspraktijk. Je onderzoekt het gedachtegoed van hedendaagse musici, filosofen en andere grote denkers. Hierbij maak je gebruik van verschillende bronnen, invloeden en muzikale voorbeelden.
Deze cursus wordt geleid door Antoinette Lohmann en is een variant op de cursus die ze geeft aan het Conservatorium in Utrecht en is bedoeld voor jongeren en volwassenen.

  
 

 
bottom of page