top of page

Over ons

Pegasus School for Early Music biedt muzieklessen van hoge kwaliteit in een prettige omgeving. Oude muziek is onze passie en die delen we graag met iedereen!

Voor elke leeftijd en niveaus vanaf 4 jaar tot volwassenen, biedt de Pegasus School het volgende aan:


• samenspelen met andere studenten in ensembles of orkesten op jouw niveau;


• een variëteit aan lessen en lezingen;


• individuele lessen van inspirerende en ervaren docenten op vele verschillende instrumenten;


• renaissance- en barokdanslessen van een ervaren danser en leraar.
 

 

Kwaliteitsonderwijs voor jonge kinderen is één van de speerpunten van de Pegasus School. Zij kunnen bij profiteren van introductie in muziek. Zij kunnen in ensembles met leeftijdsgenoten musiceren en muzieklessen volgen in het Nederlands, Engels of in een andere taal. Ook bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan een grote variëteit van activiteiten. Ons doel is de ontwikkeling van het gevoel voor kunst te stimuleren en de kennis en het begrip van muziek te vergroten.
 

Voor alle leeftijden biedt de Pegasus School een unieke kans om oude muziek op een uitgebreide manier te studeren. Behalve op conservatoria en privé instituten, zijn er nauwelijks andere mogelijkheden met een dergelijk, uitgebreid aanbod als op onze school. Wij bieden ook de kans leerlingen voor te bereiden op het Conservatorium via een brede vooropleiding.
 

De Pegasus School praktiseert de principes van Historically Informed Performance Practice. De school is er trots op docenten in huis te hebben die allen uitvoerend musicus zijn met een opleiding in oude muziek. Met veel passie voor hun vak dragen zij hun kennis over aan leerlingen om hun muzikale mogelijkheden tot bloei te laten komen.
 

Op deze website vind je een overzicht van het gevarieerde aanbod van de Pegasus School. Je leest meer over de ensembles, instrumenten, docenten en lessen, en wat onze school kan betekenen voor zowel kinderen als volwassenen. Wil je meer informatie? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

bottom of page